Kazališna predstava „Druga strana vjetra” u petak i subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. kolovoza 2021. - 11:42
Autor: 

Kazališna predstava  “Druga strana vjetra”,  koja je rađena u koprodukciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i JU Centar za kulturu Tivat, igrat će se na PostPurgatorijama u petak 13.8., i subotu 14.8., na Sceni Atrija ljetnikovca  Buća, s početkom u 21:00h.

U predstavi igraju: Marko Rajković, Lara Dragović, Mirjana Spaić, Danica Rajković, Lazar Đurđević, Stefan Vuković, Pavle Bogojević.  Režiji potpisuje Branko Ilić.

 “Druga strana vjetra” rađena je po motivima poeme Miroslava Mike Antića “Neverovatna morska pesma”. Antić u svojoj poemi, između ostalog, kaže: „More je kad čovek u sebi nađe mudrost kako se budan sanja i kad su dani slani i sivi“. Ova poema  u stvari tretira odrastanje i sazrijevanje kroz simboliku mora i mornara

- Njegovi stihovi su toliko svevremeni i toliko pripadaju univerzumu da ih je moguće primijeniti na svako vrijeme. Sama priča neće imati direktnu vezu sa nedaćama koje su nas snašle, ali činjenica da se „živjeti i dalje mora“ vrlo odgovara trenutnoj situaciji. Ovo je priča o vječitom traganju za smislom, namijenjena mladim ljudima koji su pred brojnim odlukama i životnim zahtjevima. Ako im bar malo olakšamo tu adaptaciju ka odraslom dobu biće nam drago – kaže Branko Ilić.