Kazališna predstava „Kinez“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. veljače 2015. - 8:49
Autor: 

U Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu Gradsko pozorište Podgorica odigrat će predstavu „Kinez“ večeras, s početkom u 18 sati.

U predstavi igraju Jelena Simić, Emir Ćatović i Goran Slavić i dječji zbor „Zvjezdice“ na čelu s dirigenticom Anom Klepić.

Dramska književnica Maja Todorović osvojila je nagradu prvog natječaja za najbolji dramski tekst za djecu i mlade ASSITEJ centra Crna Gora u suradnji s Kotorskim festivalom pozorišta za djecu i Gradskim pozorištem Podgorica. Riječ je o suptilnom, poetski napisanom komadu za uzrast preko 12 godina, koji ozbiljno pristupa temi bolnog odrastanja u okruženju poremećenog sistema vrijednosti, u kojem imaginarni, iščašeni svijet kompjutorskih igrica postaje realnost otuđene, usamljene, zbunjene djece. Žiri je ocijenio  da se tekst svojoj ciljnoj publici „obraća sa punim poštovanjem, ne podcjenjujući njene emotivne i intelektualne potencijale. Pogled na okruženje u kojem vlada naivno uvjerenje da će azijatska ili bilo koja druga kvazi-magija i jeftine igračke sa kineske pijace nadomjestiti nedostatak ljubavi kojem su ova djeca izložena u najosjetljivijem periodu svog života dat je iz vizure mladih ranog pubertetskog uzrasta, a ne nadmoćno iz ugla odraslog čovjeka”.