Kazališna predstava „Pogled s mosta“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. svibnja 2016. - 9:10
Autor: 

Gradsko pozorište Podgorica gostuje u kotorskom Kulturnom centru „Nikola Đurković“ s predstavom „Pogled s mosta“ u petak, 13. svibnja, s početkom u  20 sati.

Ove godine obilježava se 100 godina od rođenja Arthura Mullera, jednog od najvećih pisaca 20. st. socijalističkog intelektualca i velikog kritičara ''američkog sna'', koji je napisao mnogo politički angažiranih komada o korupciji, potiskivanom nasilju, rigidnom odnosu prema političkim grupama, teškim uvjetima za rad i drugim socijalnim temama.

„Pogled s mosta“ tretira bolnu tematiku ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, poznate kao „Velika depresija“.

Tekst njegove drame preveo je Đorđe Krivokapić, dramaturgiju i idejno rješenje scenografije potpisuje Nebojša Bradić, kostimografiju Dragica Laušević, izbor glazbe Milan Karadžić i Slavka Nelević, koja ujedno potpisuje i koreografiju.

U predstavi glume:  Boro Stjepanović, Mladen  Nelević, Marija Đurić, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatoviću, Vule  Marković i Željko Radunović.