Kazališna umjetnost u Crnoj Gori konačno je dobila svoj portal

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 30. rujna 2020. - 11:24
Autor: 

Portal Pozornica.me je počeo s radom.

„Radi se o izuzetno ambicioznom projektu, putem koga će pozorišta, festivali, centri za kulturu, udruženja i NVO na brz i jednostavan način informisati publiku o svom radu/projektima. Ljubiteljima pozorišta u Crnoj Gori od početka septembra dostupno je deset elektronskih usluga na Portalu Pozornica.me. Portal je informator o predstojećim i postojećim pozorišnim događajima i sadržajima u Crnoj Gori, te je u tom smislu značajan sa afirmativnog, edukativnog i zabavnog aspekta. U informativnom segmentu kontinuirano objavljuje sva predstojeća pozorišna dešavanja, sa ciljem daljeg razvoja i afirmacije pozorišne umjetnosti u Crnoj Gori. Pored svoje glavne funkcije informisanja o pozorišnim događajima, portal ima za cilj da predstavi i promoviše stručnu literaturu“ – stoji u priopćenju.

„Portal Pozornica.me će se truditi da isprati sve aktuelnosti i dešavanja koja se tiču pozorišta i da uvijek bude mjesto gdje će pozorišna publika moći da pročita zanimljive i inspirativne tekstove iz pozorišne umjetnosti, da pronađu ono što ih interesuje, ali i da bude platforma gdje će moći da iskažu svoje mišljenje o nekoj predstavi, kao i da je ocijene“, istakla je urednica portala Dubravka Matičić.

Pored toga, tu je i poseban servis koji je još uvijek u izradi, a čine ga kalendar događaja tj. repertoar podijeljen po produkcija kao i recenzije iz ugla publike, lista želja (uz pomoću koje će korisnici portala moći vidjeti kada i gdje se izvodi željena predstava), a tu je i rezervacija ulaznica.

„Portal je otvoren za saradnju sa svim institucijama, festivalima, udruženjima, školama koje se na bilo koji način bave pozorištem, kao i sa fizičkim licima, bilo da su glumci, reditelji, producenti, i/ili samo ljubitelji teatra“, dodala je urednica portala.

Dizajn i izrada portala: Kristijan Vujović.

Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore, putem natječaja  za pomoć neovisnim umjetnicima uslijed utjecaja pandemije na sektor kulture, a u partnerstvu sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom.