Klapa "Stradioti" na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. travnja 2015. - 13:19
Autor: 

Novoosnovana bokeljska mješovita klapa "  Stradioti " prijavila je sudjelovanje  na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu koji se održava od 26. lipnja do 28. lipnja 2015.  Mješovite klape su na programu  u nedjelju,  28. lipnja 2015, kada će svoj premijerni nastup na peraškom festivalu imati  spomenuta klapa.

Od pristiglih prijava stručni  je žiri  odlučio  da po kvaliteti mogu nastupiti svega četiri klape u mješovitoj kategoriji,  što dosad nije bio slučaj . "Stradioti" su jedini sudionici  iz Boke,dok su ostale klape  iz Hrvatske.

S obzirom da se bliži Festival, voditelj klape " Stradioti"  Dušan Duje Tadić nam je priopćio da se klapa još od prošloga studenoga detaljno, intenzivno  i naporno sprema za predstojeći  peraški festival, ali i za ostale nastupe i kulturna događanja.

Trenutno klapu " Stradioti" čine  Dušan Duje Tadić-voditelj, Silvio Marković, Ilija Vukosavljević , Milivoj Slabi, Kiko Smodlaka, Sandra Bijelić, Ivana Marković  i Tina Mirošević, kao i  instrumentalisti profesor  klavira Đuro Poznanović,  gitaristi Zoran Kaluđerović, Predrag Acić i  Novica Zečević, te  Ljubomir Gržetić koji je i  idejni pokretač ovog projekta koji uživa podršku Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore.