Klavirski duo Xin Wang i Florian Koltun u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 01. travnja 2017. - 9:41
Autor: 

U ponedjeljak, 3. travnja, u 19 sati u Koncertnoj dvorani - crkva Sv.Duha, kotorskoj publici će se predstaviti klavirski duo: Xin Wang /Kina  i Florian Koltun / Njemačka. Na programu su kompozicije Mozarta,Schuberta, i Brahmsa. Koncert se održava u okviru Kotoske koncertne sezone.

 

Xin Wang je jedna od vodećih pijanistica u Kini .Sa sedam godina je osvojila svoju prvu Specijalnu nagradu i već je tada na sebe skenula pažnju javnosti.Studirala je u Njemačkoj kod profesora: Largaha, A. Froliha i G. Rozenberga.Osvojila je veliki broj nagrada i često nastupa po čuvenim svjetskim koncertnim dvoranama.Danas je član internacionalnih žirija po Europi i Kini, a trenutno radi kao gost profesor na nekolikouniverziteta u Kini.

 

Florian Koltun je studirao klavir  na Muzičkoj akademiji u Kelnu kod prof. Ilije Šepsa. Osvojio je mnogo prvih nagrada na natjecanjima po Europi, a posebno je važno Bahovo natjecanje u Ketenu. Svira širom Kine i Europe, a u Njemačkoj je urednik nekoliko koncertnih serija. Drži majstorske kurseve i seminare.Od 2015.god predaje klavir na Muzičkoj akademiji u Kelnu.