Koncert džez kvarteta Christian Howes and Southern Exposure u Porto Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 31. ožujka 2015. - 10:09
Autor: 

Koncert popularnog džez kvarteta Christian Howes and Southern Exposure bit će održan u četvrtak, 2. travnja u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa, u okviru tradicionalne manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori.

Petu godinu za redom Porto Montenegro se priključuje popularnom JAM-u, koji se ove godine održava pod sloganom Feel the Latin Jazz (Osjeti latino džez) u brojnim gradovima Crne Gore, u organizacija NVO Jazz Art iz Podgorice.

Christian Howes and Southern Exposure je novi projekt popolarnog američkog džez violiniste Kristijana Hovsa (Christian Howes). Ovaj umjetnik je nosilac prestižnih priznanja američkih kritičara i časopisa - titulu Violinista godine dodijelilo mu je Udruženje džez novinara, a Jazz Time magazin ga je prije dvije godine svrstao među tri najbolja izvođača džeza na violini.

Njegov novi album Southern Exposure, koji će biti dio repertorara na koncertu u Porto Montenegru, nastao je pod uticajem glazbe latinskih zemalja: Argentine, Španjolske, Kube i Brazila.

U okviru svog prvog gostovanja u Crnoj Gori, Kristijan Hovs će nastupiti u kvartetu, sa svojim izvrsnim glazbenicima: Denom Huletom (Dean Hulett) kontrabas, Hamiltonom Hardinom (Hamilton Hardin) klavir/klavijature i Sedrikom Istonom (Cedric Easton) na bubnjevima.

Ljubitelji džeza će u sklopu manifestacije Mjesec poštovanja džeza uživati i na koncertu kultnog NS Big Benda, koji je zakazan za sam kraj mjeseca, 29. travanj u Porto Montenegru.

Hotel Regent će i tijekom travnja nastaviti sa džez večerima petkom koje su se već afirmirale kao konstatni i kvalitetan sadržaj. Toplim tonovima džeza podgoričkog sastava “MP Trio” hotel Regent Porto Montenegro se pridružuje ovoj globalnoj džez manifestaciji.