Koncert "Klavirski duo" na sceni Atrija Buća

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 26. kolovoza 2017. - 9:33
Autor: 

U nedjelju, 27. kolovoza,  na maloj sceni Atrija Buća, s početkom u 21 sat održat će se koncert ”KLAVIRSKI  DUO”, Isidore  Jovićević i Slađane  Babović.

Isidora Jovićević i Slađana Babović svoju suradnju započinju 2012. godine, kao studenti Muzičke akademije na Cetinju, u klasi prof. Nataše Popović. Za vrijeme studija sudjelovale su na brojnim natjecanjima. Na republičkom natjecanju 2014. Godine osvajaju Specijalnu nagradu, iste godine osvajaju Treću nagradu na međunarodnom natjecanju “Ohridski biseri” u Makedoniji. Dobitnice su Prve nagrade na međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu. Kao Laureati natejcanja “Manja Radulović-Vulić” nastupale su na festivalu Esspresivo. Na njihovom repertoaru su brojna djela klasičara, romantičara, kao i djela moderne glazbe pisana za klavir četvororučno, kao i djela za dva klavira.

Isidora Jovićević rođena je u Baru 1992. godine, gdje završava nižu muzičku školu u klasi prof. Mirjane Rajčić. Muzičko obrazovanje nastavlja u srednjoj školi „Vida Matjan“ u Kotoru, u klasi prof. Ane Mihaljević. 2015. godine završava Specijalističke studije na odsjeku za klavir u klasi prof. Vladimira Domazetovića, a godinu dana kasnije i Specijalističke studije na odsjeku za komornu glazbu u klasi prof. Nataše Popović.

Kao solista i član komornih sastava dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim natjecanjima. Laureat je međunarodnog natjecanja „Harmonika fest“ u disciplini nestandardni trio. U tijeku školovanja bila je polaznik vise majstorskih tečajeva klavira i kamerne muzike i imala priliku surađivati s eminentnim pijanistima i pedagozima među kojima su: Aleksandar Serdar, Vladimir Babin, Boris Kraljević, Milan Miladinović, Helena i Radomir Melmuka, Milica Vicković i drugi.Kao solista i član komornog dua nastupala je u Austriji. Trenutno je angažirana kao korepetitor i profesor klavira u muzičkoj školi u Tivtu.

Klavir započinje u istoj klasi, a završava u klasi prof. Giuseppe Albanese-a na Konzervatorijumu „Giuseppe Tartini“ u Trstu(Italija)kao dobitnik stipendije programa Erasmus+.

Na brojnim majstorskim tečajevima, imala je priliku surađivati s  poznatim pijanistima i pedagozima među kojima su: Maria Eugenia Palomares, Vladimir Viardo, Boris Kraljević, Helena i Radomir Melmuka, Aleksandar Serdar,  Tatjana Prelević, Milica Vicković i drugi. Dobitnik je brojnih nagrada na republičkim i međunarodnim natjecanjima u disciplinama solo i komorna glazba.  Trenutno je angažirana kao profesor klavira u muzičkoj školi u Budvi i Kotoru.

Slađana Babović rođena je 1994. godine u Beranama, gdje stječe osnovno muzičko obrazovanje u klasi prof. Natalije Djačenko. Nakon toga upisuje srednju muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici u klasi prof. Biljane Milaković, i završava u klasi prof. Lidije Skender. 2012. godine upisuje Muzičku akademiju na Cetinju i osnovne studije završava u klasi prof. Bojana Martinovića.

PROGRAM:

H. Jadin – Duo in F:Allegro brillante    -    Andante               Rondo Allegro

C. Saint – Saens – Duettino Op. 11: Andantino grazioso  -   Allegretto

W. A. Mozart– Sonata G-dur:  Allegro   -   Andante

V. d’ Indy – 7 Chants de terroir Op.73:  Noel novellet

Rigaudon     Seguidilla      Aubade      Chanson de plein vent       Aubade           Tarantelle