Koncert klavirskog dua „Pianotainment“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. prosinca 2019. - 18:30
Autor: 

 Nesvakidašnji klavirski duo „Pianotainment“ će, nakon Podgorice, održati koncert i u Kotoru,  na Velikoj sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković u četvrtak, 5.12. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

„Klavirski duo “Pianotainment” je svjetski poznat po repertoarskoj raznovrsnosti i akrobatskom virtuozitetu njegovih harizmatičnih članova i osnivača, Stefana Veha (Stephan Weh, 1976.) i Marsela Dorna (Marcel Dorn, 1977.), kao i po duhovitom programskom konceptu. Već dvadeset godina sviraju zajedno (duo je osnovan 1996. godine), a sa svojim performansom zvanim „Ludi koncert“ obišli su cio svijet. Originalnim humorom i nesvakidašnjom virtuoznošću duo “Pianotainment” stvara sjajnu koncertnu atmosferu. Ovaj duo njeguje pop, džez i klasičnu muziku, autentične obrade i nepredvidive ideje koje se vrte sa i oko muzike, a njegovi nastupi su prožeti humorom, održavajući skladnu ravnotežu između muzičke prefinjenosti i zabave. Koncerti ovog dua često su praćeni video zapisima i efektima koji doprinose multimedijalnom doživljaju njihovog izvođenja. U posljednjih nekoliko godina pijanisti su imali veliku želju da zainteresuju djecu za muziku. Iz tog razloga su pripremili poseban program za djecu. Ovaj posebni Pianotainment program je namijenjen djeci uzrasta od 6 do 12 godina. Publika će imati priliku da čuje kompozicije Mocarta, Betovena, Baha, ali i da sazna da li je moguće svirati klavir uz igru sa teniskim lopticama, šta je jazz i da li je ukusan. Cilj projekta je da kod djece probudi interes za muziku“ – poručuju organizatori .

Gostovanje dua “Pianotainment” organizira  Veleposlanstvo SR Njemačke povodom obilježavanja 30 godina od pada Berlinskog zida.