Koncert "Trio Balkan" večeras na sceni Atrija Buća

Time to read
2 minutes
Read so far

Nedjelja, 13. kolovoza 2017. - 9:08
Autor: 

Večeras s  početkom u 21 sat  na  maloj sceni Atrija Buća u Tivtu bit će održan koncert  “TRIO BALKAN” u izvođenju  Oleksiy Molchanova – klavir, Klakor Nevile – violina i  Bushi Ande – viola.

Oleksij Molčanov je Srednju muzičku školu završio u Kijevu (Ukrajina) u klasi doc. Lidije Šur. Kijevski Državni Konzervatorijum i postdiplomske studije završio je 1986.g. u klasi prof. Aleksandra Snegirjova i Vladimira Vinickog. U tijeku školovanja osvajao je nagrade kao klavirista, od kojih je značajno spomenuti nagradu na natjecanju ‘’Lisenko’’ u Lavovu 1984.g. Dobitnik je Specijalne nagrade za izvođenje obavezne kompozicije na I. natjecanju ‘’Rahmanjinov’’ u Moskvi, 1983.g. Već kao student započeo je aktivnu koncertnu djelatnost kao solist i kao komorni glazbenik u Ukrajini, Rusiji i Njemačkoj.

Po završetku studija, uspješno se bavi pedagoškim radom uporedo s koncertiranjem. Resitale je izvodio u Švicarskoj, na turnejama po Ukrajini i Libanu i koncertirao s brojnim orkestrima - Filharmonije Cerkasi, Lavov, Dnjepropetrovsk i Filharmonija mladih Harkov. Ostvario je niz snimaka za Državnu Radio i Televiziju Ukrajine. Surađivao je sa Savezom kompozitora Ukrajine na projektima suvremene glazbe. Od 1995. je živio u Srbiji gdje nastavlja umjetničku djelatnost uspješnim koncertima u Nišu, Negotinu, Kragujevcu, Zaječaru. Kao solist otvarao je sezone u Niškoj filharmoniji. Posebno su zapaženi nastupi na ‘’Mokranjčevim danima’’ i na ‘’Nimusu’’.1999. dolazi u Crnu Goru a od maja 2000.godine je zapošljen na MA na Cetinju. Svoj umjetnički angažman nastavlja na svim značajnijim scenama u zemlji nastupajući s gotovo svim velikim umjetnicima ostvarivši značajne projekte u kulturi. Nastupao je na festivalima: „ Espressivo“, „ Grad-teatar Budva“, ‘’KotorArt’’, ‘’A Tempo’’, ‘’Montenegro Music Festival’’, ‘’DEUS’’. Vanredni je profesor  je na Muzičkoj akademiji na Cetinju za predmet Korepeticija.

 

 

Nevila Klakor je rođena u Skadru 1976 god.Nižu i srednju školu završava u Skadru a 1996 počinje studije u Muzičkoj Akademiji na Cetinju instrumentalni smjer u klasi  prof. Uroša Pešića, dalje nastavlja kod prof.Irine Jašvili a 2002 diplomira u klasi prof. Romana Simovića. U tijeku studije vodi orkestar Akademije ,svira i nastupa u raznim komornim ansamblima i na nekoliko republičkih natjecanja gdje osvaja prve nagrade. Dvije godine zaredom (2000-2001) sudjeluje kao član Međunarodnog orkestra u Baru gdje predstavlja svoju zemlju Albaniju. Nastupala je u Albaniji (Skadar),Hrvatskoj (Pula,Rijeka), Norveškoj (Sand). Godine 1997. počinje petogodišnju suradnju s tadašnjim simfonijskim orkestrom Radio Televizije Crne Gore a u istom periodu počinje i s radom u Muzičkoj školi u Tivtu kao nastavnik violine, njeni učenici imaju zapažene rezultate na Republičkim i Međunarodnim natjecanjima.

Anda Bushi magistarske studije: Komornu glazbu na Muzičkoj Akademiji na Cetinju, u klasi prof. Mirana Begića i Viola u klasi prof. Mikhail Bereznitsky.

Također, usavršavala se na raznim seminarima i majstorskim tečajevima, koji su održani od strane svjetski  poznatih imena kao što su: prof. Ivan Vukčević (Švajcarska), prof. Herbert Kefer (Austria), prof. Petar Langarder (Austria), prof. Mikhail Bereznitsky (Rusia),itd...

Od 2011. god. radi kao nastavnik violine u Muzičkoj školi u Bijelom Polju gdje je sa svojim učenicima postigla velike rezultate.

Angažirana je kao suradnik u nastavi na predmetu Viola, na Muzičkoj Akademiji na Cetinju; zatim, kao suradnik na predmetima Komorna glazba i Viola, na Muzičkoj Akademiji u Skadru. Njena izvođačka aktivnost je vezana za koncertne podijume Hrvatske, Bosne i Hecegovine, Srbije, Italije, Mađarske, Austrije i Albanije. Nastupala je s raznim ansamblima i surađivala s vrhunskim sviračima kao što su Nataša Paklar(Slovenija), Zoran Marković (Slovenija), Lorenc Radovani(Albanija), Eugjen Gardjola(Albanija),itd.. Radila je u Simfonijskom Orkestru Crne Gore ( 2008 – 2011).

Trenutno je član komornog ansambla „MNE Muse“ u Podgorici , Kvarteta „Unique“ Podgorica, i Kvarteta „Prenke Jakova“ u Skadru.