KSI Montenegro dobila licencu crnogorskog Ministarstva prosvjete za srednju školu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. veljače 2015. - 12:01
Autor: 

Škola Najtsbridž iz Tivta (Knightsbridge Schools International Montenegro), prva škola sa statusom IB World School u Crnoj Gori, postala je zvanično i prva međunarodna srednja škola u potpunosti licencirana od strane crnogorskog Ministarstva prosvjete i nauke.

 

Ovim je srednjoškolskom programu međunarodne Najtsbridž škole, za učenike uzrasta od 15 do 19 godina utvrdjena punovažnost, odnosno jednaka vrijednost s odgovarajućim javno-važećim obrazovnim programom za srednje opće obrazovanje – opću gimnaziju.

 

Ovim povodom, ravnateljica škole Linda Vinč istakla  je da je ovaj značajan napredak koji je škola Knightsbridge ostvarila kulminacija zajedničkog dvogodišnjeg rada škole i crnogorskog Ministarstva prosvjete, i marljivog djelovanja svih zaposlenih.  “Jako nas raduje ovo značajno priznanje koje smo dobili: ovo nas čini jedinstvenom školom u Crnoj Gori, koja je međunarodnog karaktera, a koja ima licencu za rad sa učenicima od predškolskog uzrasta, sve do upisa na fakultet. Naša saradnja sa lokalnom zajednicom ovim će nastaviti da bude na vrlo visokom nivou, i što nas naročito raduje, u potpunosti smo otvoreni za sve učenike iz Crne Gore, bez obzira na njihov uzrast.”

 

Kroz preostalu očekivanu IB autorizaciju za program za srednju školu (MYP) i program za maturante (DP), koje od IB organizacije škola očekuje u skorijem periodu, ova međunarodna ustanova će u potpunosti autorizirati svoj međunarodni obrazovni program, čime će se zaokružiti obrazovanje učenika od 3 do 18 godina. KSI će svoje prve maturante s međunarodnom diplomom iznjedriti 2017. godine, pružajući im mogućnost da se po završetku školovanja upišu na veliki broj svjetski priznatih univerziteta.

 

Podsjećanja radi, tokom prethodne tri godine, škola KSI Montenegro dobila je status prve IB škole u Crnoj Gori i postala autorizovana za primjenu osnovnoškolskog programa, otvorila prvu školu internatskog tipa kod nas, i stekla licencu za predškolski i osnovnoškolski obrazovni program kod crnogorskog Ministarstva.