,,Kulturalno pamćenje- (p) ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“ prof. dr. Babić promovirano i u Sarajevu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. prosinca 2017. - 8:40
Autor: 

Protekle je  subote  Hrvatsko kulturno društvo ,, Napredak“  u sklopu  tradicionalne manifestacije  Božićni dani 2017. u sarajevskom Kamernom teatru promoviralo knjigu ,,Kulturalno pamćenje- (p) ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“  prof. dr. Vande Babić .

Osim što je afirmirana znanstvenica i književnica ovjenčana brojnim nagradama, među kojima i Srebrnom poveljom Matice hrvatske,  prof. dr. Vanda Babić je i dopredsjednica Napretkove podružnice u Zadru i redovna profesorica na Odsjeku za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.  

O ovom kapitalnom djelu  za bokeljske Hrvate i Boku u književno- povijesnom smislu  su vrlo nadahnuto govorili  jedan od recenzenata knjige prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik KHD-a ,, Napredak“ prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog  vijeća Crne Gore i nakladnik ovoga djela Zvonimir Deković  i  sama autorica, koja je publiku osobito ganula svojom pjesmom ,,Sarajevo  koja je nedavno objavljena i u zbirci ,,Versi kamena i mora – poezija suvremenih hrvatskih pjesnika Crne Gore“ .  

Promociji su, između ostalih, nazočili i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, NJ. E. mr. sc.  Ivan Del Vechio i  savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića Amel Suljović, inače i sam pjesnik.

Napredak je  ovom prilikom   predstavio i izložbu ,, Napretkova izdanja 1990. – 2015. godine“, kojom HKD ,, Napredak“ obilježava 115. godišnjicu utemeljenja.