Luštica Bay domaćin događajima KotorArt festivala

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 31. srpnja 2015. - 8:49
Autor: 

Stanovnici Luštica Bay-a, njihove obitelji, gosti ali i ljubitelji umjetnosti uživali su prethodnih sedam dana u dva programa KotorArt festivala koji su počev od 25. lipnja organizirani u novom turističkom centru koji se gradi u Krtolima nadomak Tivta.

Luštica Bay je jedan od sponzora KotorArt festivala, renomiranog međunarodnog ljetnjeg kulturnog događaja koji ove godine traje od 24. lipnja do 14. kolovoza.

Petodnevnu radionicu “ClayBay grnčarije” držali su Petar Martinović i Eva Molinar iz studija “Atelje starih zanata” koji u Kotoru postoji već 12 godina a osnovali su i mali studio u bivšoj zgradi Jugooceanije. Sudionicima su predstavljenje različite tehnike rada s grnčarijom, čemu zainteresirane ljubitelje ovaj umjetnički dvojac obučava tijekom jesenjih i zimskih radionica.

Na jednoj od najljepših lokacija na bazenu na samom početku Marina naselja (Marina Village), upriličen je koncert gudačkog kvarteta “Il Belpaese” is Novog Sada. Kvartet koji izvodi kombinaciju klasične i popularne glazbe osnovan je 2011. godine kada su četiri prijatelja, glazbenika koji nastupaju na različitim stranama svijeta, odlučila da osnuju sopstveni ansambl. Violinsti Dušan Birac i Arpad Nađ /Nagy/, Vladimir Saru koji svira violu i čelista Željko Ivović osnovali su kvartet u suradnji s Italijanskim centrom za kulturu iz Novog Sada, dok su suradnju s KotorArt-om počeli prošle godine. 

Posjetitelji Luštica Bay-a i stanovnici su veoma uživali kako u ovim kulturnim događajima tako i u ambijentu i prirodnom okruženju koji su upotpunili oba dešavanja, naročito doživljaj koncerta kvarteta “Il Belpaese”. Još jedan događaj KotorArt festivala će biti organiziran u Luštica Bay-u, i to 13.kolovoza. U pitanju je glazbeni događaj za djecu, povodom završetka dječjih nastupa koje su izveli na različitim lokacijama u Kotoru, u periodu od 1. do 12. kolovoza, spriopćila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.