„Mali princ“ u kotorskom Kulturnom centru

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. ožujka 2018. - 8:49
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i Kotorski festival pozorišta za djecu obilježit će ove godine 20. ožujka- Svjetski dan kazališta za djecu i mlade.

U slavu značajnog datuma za teatarsko stvaralaštvo namijenjeno najmlađoj publici, u utorak 20. ožujka 2018. g. u 18 sati, u Velikoj dvorani Kulturnog centra bit će odigrana predstava MALI PRINC u produkciji Hercegnovskog pozorišta.

Režiju potpisuje Predrag Todorović, uloge tumače Zoran Trojanović, Zorica Cvitković, Lidija Petrone, Aleksander Saša Vidić, Milovan Mićo Lalović, Rina Nedović, Marija Samardžić, Feliks Petrone, Radovan Milović.

 

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade proslavlja se 20. ožujka širom planete.  Na ovaj dan treba da podsjetimo starije o značaju odlaska djece u kazalište, a djeci iznova pokažemo magiju i maštu na sceni. Djeca se kroz kazalište educiraju, upoznaju, zanimaju za najrazličitije pojmove i s glumcima putuju svoj put oko svijeta. Na najznačajniji dan za kazalište posvećeno djeci i mladima treba da se smijemo, učimo o kazalištu i maštamo o boljoj budućnosti igre na daskama, s lutkama i pajacima. Prije početka predstave pročitat ćemo ovogodišnju poruku veleposlanika ASSITEJ-a posvećenu djeci i roditeljima.

 

MALI PRINC  Antoana  De Sent Egziperija je  vječna priča svih generacija, bajka za odrasle i o odrastanju, o usamljenosti, ljubavi i odgovornosti. „Mali princ“ je u većini zemalja regije dio školske lektire, a kao fantastična novela pisana za djecu postala je kultna knjiga među odraslima cijelog svijeta.

Predstava koja se dugo njeguje u repertoaru Hercegnovskog pozorišta dosljedno priča Egziperijevu priču.

 

Prodaja ulaznica po cijeni od 2,00 eura bit će na dan igranja predstave (20.03.2018.g.) od 10h do 12h  i od 16h do 18h.