Manifestacija „Noć knjige 2018." u Herceg Novom

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 20. travnja 2018. - 10:29
Autor: 

Manifestacija „Noć knjige 2018." bit će ove godine održana i u Herceg Novom, 23. 4. Pokrovitelj je Općina  Herceg Novi, uz suradnju Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Ovo je peti put da se „Noć knjige" organizira  na nacionalnom nivou, u organizaciji NVO „Kultura plus", a uz sudjelovanje  više crnogorskih gradova, brojnih ustanova i udruženja. Potporu u organizaciji ovogodišnje manifestacije pružilo je preko 100 sudionika iz Crne Gore, među kojima 14 iz Herceg Novog.

Sudionici  iz Herceg Novog su: osnovne škole „Milan Vuković", „Dašo Pavičić", „Ilija Kišić" i „Orjenski bataljon", Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić", vrtić „Naša radost", Javna ustanova kulture „Gradska biblioteka i čitaonica", Javna ustanova Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković", Dječji dom „Mladost", nevladine organizacije „Urban Nova" i „Zrak Sunca", knjižara „So". Medijski pokrovitelji su Radio Herceg Novi i Radio Jadran.

„Drago mi je da se odazvao ovoliki broj učesnika iz našeg grada, što garantuje da će u „Noć knjige" biti uključen veliki broj prije svega djece i mladih", kazala je tajnica za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Kako ističe, „Noć knjige" je manifestacija koja promovira  knjigu i čitanje, usmjerava mlade i okuplja one koji cijene i vole književnost, a sve to je bilo preporuka za podršku ovom događaju.

„Herceg Novi je prepoznat kao grad koji njeguje kulturu. Želja lokalne uprave je da se što više mladih ljudi uključi u kulturni život grada, a ovo je jedan od projekata koji tome doprinose", rekla je Zambelić Pištalo.

Svaki od  sudionika osmislio je zanimljive programe, sve u čast knjige. Više od programima možete naći na www.nocknjige.me i na FB stranici Noć knjige-Crna Gora.

 

 „Noć knjige" dio je UNESCO-ve manifestacije posvećene Svjetskom danu knjige i autorskih prava, koja se obilježava svake godine 23. 4., na simboličan datum u svjetskoj književnosti,  jer su se tog dana rodili ili umrli svjetski pisci.