Međunarodni festival klapa u Perastu od 26. 6. do 30. 6.

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. lipnja 2019. - 8:23
Autor: 

Međunarodni festival klapa u Perastu bit će održan od 27.6. do 30. 6. programom kojim i službeno počinje KotorArt 2019.

Festival klapskog pjevanja počinje u četvrtak,  27.6., koncertom acappella grupe Fool Moon iz Mađarske, a koncert će biti održan na Pjaci sv . Nikole  u Perastu od 21 sat. Fool Moon izvodi najveće svjetske hitove, jedna je od najboljih acappella grupa, ulaz za sve posjetitelje  je slobodan. 

Svečano otvaranje 18. MFK Perast planirano je za petak, 28.6.,  na na Pjaci sv. Nikole od 21 sat koncertom „Trubaduri u Perastu“, čime organizatori  žele podsjetiti na zajedničku glazbu i pjesničku tradiciju Boke i Dubrovnika.

Maestro Ibrica Jusić je glavna zvijezda večeri, tijekom večeri nastupiti će i klape Alata, Assa Voce (Crna Gora), Libero (Srbija), Kaše i Subrenum (Hrvatska).

- Oživljavamo i perašku ljubavnu legendu po noveli Pustinjak, don Srećka Vulovića, o Kati Kalfić i Antu Sloviću, koji su sahranjeni na ostrvu Sv.Đorđe, a čućemo i horsku obradu Kola Bokeljske mornarice, maestra Marija Katavića iz Sarajeva, našeg velikog i poštovanog saradnika, koji je inače obradio za klape preko 400 pjesama iz Boke, priopćili su organizatori.

Natjecateljski programi su 28. i 29. 6. u  kategorijama ženskih (7) i muških (7) i nove klapske pjesme (8)

U subotu, 28. 6., od 21 sat u kategorijama ženska klapa i nova klapska pjesma nastupit  će Primorkinje, Castrum Vallis, Senjkinje, Bellezza, Uzorita, O' Dive belcanto, Luše, Castel Nuovo, Slavić i u revijalnom dijelu koncert će održati klapa Contra.

U nedjelju, 29. 6., od 21 sat u kategoriji muške klape i nova klapska pjesma nastupit će Mriža, Asa Voce, Libero, Valdibora, Štiglić, Zvizdan, Contra, Camerton, Uzorita. 

Almanah 18. Međunarodnog festivala klapa Lirica br. 7 bit će promovirana 28. 6.,  u 11 sati, u Muzeju grada Perasta.