Moć prirode na fotografijama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 06. veljače 2015. - 9:15
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu sinoć je otvorena izložba „Lovci na oluje“ dubrovačkih fotografa. Izložba je realizirana u okviru projektne aktivnosti Dani pejzaža, što je na hrvatskom  Dani krajolika.

„Smatrali smo da je zanimljivo da ova izložba bude otvorena i prikazana i našoj javnosti i to baš danas kada je u zgradi Opštine Tivat održana završna prezentacija projektnih aktivnosti IPA prekograničnog projekta koji je realizovan u okviru IPA prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore pod nazivom „Baština pokretač razvoja“, a predvodila ga je Opština Tivat, sa hrvatske strane Zavod za prostorno uređenje dubrovačko-neretvanske županije. Partneri u Crnoj Gori bili su i Expeditio- centar za održivi i prostorni razvoj u Kotoru, kao i kulturno zavičajno- udruženje Napredak iz Gornje Lastve. U Hrvatskoj su to još bili i Dunea, njihova regionalna agencija za zajedničke aktivnosti koje se tiču razvoja ovog prostora, te javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području dubrovačko-neretvanske županije“, rekla je, otvarajući izložbu, Antonela Stjepčević, novinarka Radio Tivta.

Autori fotografija su: Zlatko Barać, Boris Bašić, Hrvoje Margaretić i Daniel Pavlinović.

Ovo je jedinstven način da se Dubrovnik prikaže na jedan potpuno nov i zanimljiv način. Čudo prirode su nam prenijeli putem svojih fotografija i snagu prirode, kao i njenu moć koje često nismo svjesni. Svi koji nisu bili u prilici sinoć da nazoče otvorenju izložbe mogu to uraditi do kraja narednog tjedna.