„Muzički horizonti“ u Luštica Bay-u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 21. kolovoza 2015. - 9:07
Autor: 

U turističkom kompleksu Luštica Bay u subotu, 22. kolovoza u 21 sat bit će održan koncert „Muzički horizionti“, u suradnji s tivatskoim Centrom za kulturu, a u sklopu ljetnjeg kulturnog festivala Purgatorije. Koncert je planiran kao dio projekta 13. Međunarodne radionice za puhačke instrumente koju pohađaju mladi glazbenici.

„Pod muzičkom pripremom mentora – profesora Nenada Jankovića, Aleksandra Burkerta i Lasla Dienesa, polaznici radionice izvešće djela klasicne i pop muzike i to na instrumentima: flauta, oboa, klarinet, fagot, truba, horna i trombon“, navela je Pina Bubanja iz nevladine organizacije „Ars Praesentia“. Ova NVO od 2002. godine organizira radonice za puhačke instrumente radi njihovog afirmiranja i popularizacije.

„Ovo je drugi koncert iz opusa ovogodišnjih Purgatorija koji se održava u Luštica Bay-u. To je rezultat naše saradnje“, priopćila  je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Prethodno su u Luštica Bay-u „Svijet saksofona“ predstavili mladi, uspješni saksofonisti, a koncert je bio završnica sedmodnevne radionice koju su završili pod mentrostvom profesora Bojana Vukelića

Kulturni program u Luštica Bay-u biće nastavljen 24. kolovoza novom umjetničkom izložbom. U kompleksu je trenutno svakog dana, od 19 do 20 sati moguće pogledati izložbu slika akademskog slikara Ivana Đurišića.

Luštica Bay izrasta u centar zdravog i aktivnog života i ovog ljeta bilježi prvu operativnu sezonu. Bogat ljetnji program ispunjen je golf takmičenjima, umjetničkim postavkama i radionicama, kursevima streličarstva i jedrenja, te glazbenim dešavanjima iz programa kulturnih festivala KotorArt i “Purgatorije”.