Nemanja Radulović i Roman Simović u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 30. srpnja 2017. - 9:26
Autor: 

Nakon proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića koji je s ansamblom Tango Compas nastupio pred prepunim auditorijumom Ljetnje pozornice, KotorArt Don Brankovi dani muzike ugostit će još dvije ličnosti, koje su već kao mladi umjetnici stekli svjetsku slavu.

U utorak, 1. kolovoza na kotorskoj Ljetnjoj pozornici, u 22 sata nastupit će karizmatični Nemanja Radulović s ansamblom Đavolji trileri, u čijem su sastavu violinisti Gijom Fontarosa i Frederik Desi, violistica Kristina Atanasova, violončelistica An Biranje i kontrabasist Natanal Malnuri.

 

Eksluzivni umjetnik Izdavačke kuće „Dojče Gramofon“, dobitnik Nagrade „Međunarodno otkriće godine“ (2005), „Najbolji solista godine“ (2014), „ELLE Style Award“, za glazbenika godine (2015), Oktobarske nagrade Beograda, Radulović je nastupao u najprestižnijim koncertnim dvoranama svijeta. S ansamblom Đavolji trileri snimio je kompakt-diskove „Five Seasons“, „Paganini Fantasy“, „Journey East“, kao i „Bach“. Ansambl se ne ustručava svirati i na mjestima kao što su željezničke i metro postaje, ili noćni klubovi.

 

U srijedu, 2. kolovoza u crkvi Sv. Duha uslijedit će koncert čiji će „domaćin“ biti naš proslavljeni virtuoz, violinista Roman Simović, odnedavno i umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike. Kao domaćin na festivalu i njegov veleposlanik, Simović će svirati s violinistima Nemanjom Radulovićem i Aljonom Bajevom, violinisticom Milenom Simović, violončelistima Draganom Đorđevićem i Đovanijem Njokijem, kao i sa pijanisticom Olgom Sitkovetski.

Komorna glazba  romantizma, s djelima Rahmanjinova, Šuberta i Dvoržaka, obilježit će programski sadržaj ove večeri, koju KotorArt realizuje uz potporu Luštica Bay-a. Koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, osnivač i član gudačkog kvarteta Rubikon, Simović je prepoznat širom svijeta kao umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti. Nastupa u poznatim svjetskim dvoranama i na najznačajnim festivalima, a surađivao je s dirigentima kao što su Valerij Gergijev, Antonio Papano, Kristjan Jarvi, Jirži Belohlavek. U Kotor stiže nakon uspješnih koncerata na poznatom festivalu Verbije, gdje nastupa s čuvenim violončelistom Mišom Majskim i pijanistom Evgenijem Kisinim i dr.