Noć muzeja u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. svibnja 2015. - 10:21
Autor: 

Povodom globalne kulturne manifestacije Noć muzeja, u Zbirci pomorskog nasljeđa, u subotu 16. svibnja u 21 sat bit će otvorena izložba pod nazivom Od brodskih linija do linija broda, autora prof. povijesti Dražena Jovanovića, koji je i koordinator Zbirke. Zbirka i podmornica Heroj će te večeri biti otvorene sve do ponoći, a ulaz za sve posjetitelje će biti besplatan.

Na izložbi Od brodskih linija do linija broda će biti prikazan dio arhivske i dokumentirane građe muzeja, koji će opisati život i sudbinu pojedinih brodova, od inicijalne ideje za njihovu izradu - prvobitnih proračuna i tehničkih nacrta, do fotografija već izgrađenih brodova. Izložba će biti propraćena i postavkom originalnih dokumenata u vezi s brodovima – najavljuje autor Dražen Jovanović dodajući da će posjetitelji, kao kuriozitet izložbe, imati priliku čuti i jedinstvene detalje s brodova Dalmacija, Zmaj, Dubravka, informacije o njihovoj konstrukciji, uporabi ili sudbini i životnom stoljeću, kao i događanja na brodu od povijesne, ratne i nautičke važnosti.

Tijekom manifestacije Noći muzeja koju Zbirka obilježava četvrtu godinu zaredom, za zabavu na platou ispred ovih muzejskih zdanja bit će zadužen popularni džez sastav Giselle bend.