Od sutra Kotor u dječjim rukama

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. lipnja 2016. - 13:26
Autor: 

XXIV. po redu Kotorski festival pozorišta za djecu započinje sutra simboličnim prijemom gradskih ključeva koje će u ime djece primiti Stasija Perović, devetogodišnja volonterka i polaznica kotorske škole glume, priopćeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su govorili Slaviša Grubiša , Marija Backović i Petar Pejaković.

Dvanaest dana gradom će vladati djeca, a organizatori Festivala na čelu s direktorom – redateljem Petrom Pejakovićem potrudili su se da svi programi zadovolje zahtjevne dječje ukuse.

Ukupno 107 programa odigrat će se na 23 gradske lokacije, od čega čak 11 premijernih programa, 16 predstava natjecateljskog karaktera, i 91 prateći program. Kotor, taj mali a tako veliki centar kulture, čiji je Festival jedinstven u zemlji i regiji, bit će domaćin umjetnicima iz čak 16 zemalja.

Glavni program odigravat će se u Centru za kulturu „Nikola Đurković“ i na sceni Ljetne pozornice, i ulaznice za sve predstave naplaćivat će se po 2 eura i za djecu i za odrasle, dok će sav prateći program biti besplatan za sve i odvijat će se na Pjaci od kina i Pjaci od sata.

Ono čime se Festival ima posebno pohvaliti su dvije premijere vlastitih produkcija -  „Kavez“ i „Da, Da Šekspir“, te 2 vlastita književna izdanja – Kako rastu veliki ljudi i Slane pjesme, a već danas grad krase umjetničke instalacije koje na svoj način grad proglašavaju dječjim carstvom u narednih 12 dana.

Da podsjetimo, otvaranje XXIV. Festivala pozorišta za djecu je sutra u 20 sati na Ljetnoj pozornici nakon čega će publika imati priliku vidjeti prvu u nizu sjajnih predstava iz glavnog programa „Šou od papira“.