Održan drugi po redu koncert Operosa Montenegro Opera Festivala

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. kolovoza 2021. - 11:44
Autor: 

Sinoć je u Luštica Bay-u održan drugi po redu koncert Operosa Montenegro Opera Festivala, “Viva l'Opera Italiana”.

Operski solist Stevan Karanac oduševio je publiku svojom fantastičnom izvedbom, u pratnji Tee Đorđević za klavirom. Neki od prvih Stevanovih koraka na operskoj sceni desili su se upravo u Crnoj Gori, i to na Operosa festivalu u produkciji opere Romeo i Julija, što je sasvim sigurno bio dodatni motiv da pokaže svoje tenorsko umijeće u najboljem svjetlu. Albert, Alfredo, Almaviva, Manriko, Kavaradosi i Kalaf su odjeknuli iz punog amfiteatra pod zvjezdanim nebom i obojili ovu večer mnoštvom emocija.

“Publici pružamo prave operske poslastice, od nježnih i raspjevanih fraza, do energetski nabijenih velikih arija i kabaleta koje sve zajedno predstavljaju jedan emocionalni rolerkoster”, rekao je Karanac kojeg nakon Operosa festivala čeka i uloga Radamesa u novosadskoj operi. Kostimografkinja Magdalena Vlajić je zadužena za vizualnu raskoš nastupa i transformirajući kostime koji su uz detalje predstavili tri različita stila: od Rosinijevskih karnera i žaboa do svedene elegancije početka 20 stoljeća.

A pravi rolerkoster, "Opera Under The Stars", tek čeka publiku i zatvara festival na tvrđavi Forte Mare, 23.08. u 21h. Na programu će se naći djela Mocarta, Verdija i Pučinija. Koncert je sačinjen od najljepših dueta za sopran i tenor, uz pratnju klavira, i okupit će sve izvođače zajedno na sceni. Kako su operski dueti i scene dramski složeni i opširni ovaj program pratit će dvojezični titl projektiran na zidine tvrđave Forte Mare pa će publika imati priliku u potpunosti uživati u duetima opera: “Tako čine sve”, “Travijata”, “Aida”, “Boemi”, “Plašt” i “Toska”.

Cijena ulaznica za koncert u Herceg Novom je 5 eura i mogu se kupiti na blagajni Dvorane Park ili na tvrđavi Forte Mare pred početak koncerta.