Održan nezaboravni koncert sopranistice Tamare Rađenović

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. siječnja 2018. - 8:49
Autor: 

Novogodišnji koncert koji je Kotoru poklonila mlada sopranistica  Tamara Rađenović sa svojim gostima  baritonom Jacobom Bettinellijem i pijanistom Simom Šiševićem će ostati za pamćenje crnogorskoj publici. Pažljivo odabrane romantične  kompozicije su dotakle srce publike koja je bila potpuno impresionirana te umjetnike nagradila dvominutnim aplauzom.

Koncert je otvorila direktorica Kulturnog centra “Nikola Đurković’ Marija Bernard koja je veoma emotivnim govorom najavila kako je vrijeme darivanja i da je sretna što je iz Londona uspjela da dovede mlade umjetnike koji su dali sve svoje emocije i energiju da publika uživa.

“Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja I dijeljenja ljubavi, pa je tako naša mlada, a već veoma uspješna umjetnicaTamara Rađenović, sa svojim kolegama Jacobom Bettinellijem i  Simom Šiševićem, odlučila da Kotoru pokloni ovaj, sigurna sam, nezaboravan koncert.”

Mlada glazbenica  je koncert počela sa Šubertovom ‘Ave Maria’ koja je zvučala veličanstveno i uzvišeno  u svečano okićenoj dvorani  s divnom akustikom.

Iako veoma mlada uspjela je da pred svojom crnogorskom  publikom emotivnim i preciznim  izvođenjem otpjeva veoma zahtjevne arije kao što su ‘O mio babbino Caro’ , Rusalkinu ariju Il bacio  gdje se vidi njen ogroman potencijal lirskog soprana. Lijepo je bilo slušati i gledati sklad emocija , divnog pjevanja , gracioznosti i elegancije buduće crnogorske operske dive.

Atmosfera je bila dostojna svjetskih koncerata.  Prekrasan ambijent,  gromoglasni dugi aplauzi , razdragana lica  doprinijeli su  da ovaj prelijepi dan 2.1. pokaže da se i kod nas uz veliku ljubav i volju može napraviti nešto veličanstveno  i za pamćenje.

Iskreno se nadamo da će ovakvi koncerti postati tradicija i da će naša publika kao i publika u svijetu moći da uživa u kvalitetnoj glazbi.