Otvoren festival Purgatorije u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. lipnja 2015. - 10:14
Autor: 

U gradovima Boke kotorske istodobno su započeli brojni kulturni događaji. Deseti put zaredom u ovim ljetnim mjesecima Tivat će biti centar umjetnosti i kulture koje sa sobom nosi bogat program i ovogodišnjih Purgatorija.

Otvorenje ovogodišnjih Purgatorija okupilo je mnogobrojnu publiku koja je s nestrpljenjem iščekivala premijeru mjuzikla Pozorišta na Terazijama „Mamma mia!“

Festival je službeno otvorila kazališna, televizijska i filmska glumica Anita Mančić ističući da tivatski Purgatoriji: „postaju kulturološki argument  ne samo Tivta i Boke Kotorske, nego i države Crne Gore i tetaraskog prostora koga smo nekada zvali Jugoslavijom.  Tivat pravi pozorište i Tivat ima sva kreativna i  profesionalna prava da bude tetarski  festivalski epicentar  ovog dela Mediterana. Potreba za očišćenjem i pročišćenjem strasti, emocija ili „ afekata“, kako bi to rekao Aristotel , utkana je u duhovitom i višeznačnom imenu tivatskog festivala. Pročišćenje kroz smeh, bol,  muziku, pokret, izgovorenu reč, umeće glumaca  koji živeći život njihovih likova ponekad  zaborave svoj život, je umetničko uporište  tivatskih Purgatorija. Zato traju, zato su važne, zato će trajati“.

A kako je bilo na premijeri mjuzikla pogledajte u našoj fotogaleriji.