Otvorena izložba "Eko kolonija 2018."

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. rujna 2018. - 10:04
Autor: 

U subotu, 15. 9., u Galeriji Kulturnog centra  "Nikola Đurković" u Kotoru svečano je otvorena izložba "Eko kolonija 2018.".  Izložba je nastala u okviru projekta "Eko kolonija 2018.",  koji se financira kroz RYCO program (Regional Youth Cooperation Office) tj. Regionalnu kancelariju za suradnju mladih. U samom likovnom djelu projekta,  koji se održao u šestom mjesecu u parku prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini.  Sudjelovali su mladi iz 4 zemlje regije i nastalo je 80 radova od kojih je 35 izloženo u kotorskoj Galeriji.

„Projekat ima za cilj pružanje mogućnosti mladima za interkulturalno učenje i unapređenje vještina, te utemeljenje interkulturalnog dijaloga i tolerancije kako bi se smanjio govor mržnje, negativni stereotipi u društvu i predrasude između mladih u regiji.  Na kraju izložbi planirana je prodaja radova kroz licitaciju a sredstva će biti donirana djeci sa invaliditetom.  Specijalno za otvaranje izložbe 20 mladih iz regiona i članovi NVO iz BiH gostovali su u Kotoru gde su imali priliku da uživaju u kulturnom, istorijskom i prirodnom nasljeđu Boke kotorske.

Partneri u projektu Eko ZH Udruga za razvoj, okoliš i kulturu i NVO Naša akcija vas pozivaju na uživanje u likovnim radovima mladih. Galerija je otvorena svakog dana od 7 do 15  sati do 21.9, a potom izložba putuje za Podgoricu.