Otvorena izložba Petra Lubarde

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. srpnja 2014. - 13:19
Autor: 

“Tragač vječnosti“ naziv je izložbe Petra Lubarde koja je sinoć otvorena u Muzeju grada Perasta.

Na početku večeri goste i zvanice pozdravio je direktor OJU „Muzeji“ Kotor Andro Radulović, koji je kazao  „Večerašnja izložba je nastavak kulturnog ljeta u Kotoru, tako je 9. srpnja u Muzeju grada Perasta otvorena izložba slika Dada Đurića, 15. jula u Pomorskom muzeju Crne Gore otvorena je izložba slika Voja Stanića, večeras vam predstavljamo izložbu slika Petra Lubarde, za 20. avgusta, je takođe u Muzeju grada Perasta, planirana izložba slika i crteža Ratka Odalovića i Draška Dragaša, za početak oktobra u crkvi Svetog Pavla će biti postavljena instalacija Janisa Kunelisa, a takođe su u planu i veliki broj koncerata, promocija knjiga i brojna druga vrijedna dešavanja“.

O izložbi je govorila kustoskinja Dragana Lalošević.

Izložbu je otvorila Đina Lazar, Lubardina sestričina i  predsjednica Fondacije „Petar Lubarda“ koja je  između ostalog kazala: „Očuvanje sjećanja na Lubardu, odavanje časti umjetniku i njegovo ponovno vraćanje na mjesta gdje je dobio svjetska priznanja – osnovna je aktivnost i djelovanje Fondacije“.

Izložba, osim svoje visoke umjetničke vrijednosti, obilježava  datum umjetnikovog rođenja kao i 40 godina od njegove smrti.

Izložba je postavljena u salonu muzeja, na prvom spratu i trajaće do sredine kolovoza. Postavku čini deset radova koji su nastali pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.

Izložba je realizirana u suradnji OJU “ Muzeji “ Kotor – Muzej grada Perasta i Galerije “ Gayo “ iz Podgorice.