Otvorena izložba skulptura kiparice Marine Stoponje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 21. kolovoza 2019. - 10:40
Autor: 

U organizaciji OJU ,,Muzeji“ Kotor izložba skulptura „Duh života“ zagrebačke kiparice Marine Stoponje  otvorena je sinoć u crkvi svetog Pavla u Kotoru. Izložba je dijelom financirana sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izložbu je otvorio Marijan Klasć, konzul u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Kotoru. On je izrazio zahvalnost ravnatelju OJU „Muzeji“ Kotor Dušanu Medinu što podržava i prepoznaje projekte koji čuvaju i potiču kulturnu povezanost Hrvatske i Crne Gore te najavio nastavak suradnje.

Ravnatelj OJU ,,Muzeji“ Kotor Dušan Medin istakao je zadovoljstvo što je ova izložba otvorena upravo u Kotoru, a ista će biti predstavljena i u Crvenoj komuni u Petrovcu.

Autorica skulptura, kiparica Marina Stoponja predstavila je svoja djela naglasivši kako kroz svaki predmet izražava svoje viđenje svijeta.

U glazbenom dijelu programa sudjelovao je  mladi flautist  Stefan Peričić.

 

Marina Stoponja je rođena 1959.godine u Zagrebu. Diplomirala je 1999. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti na odsjeku kiparstva gdje je danas na doktorskim studijama. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1999.godine, a Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2001.godine. Umjetničku karijeru posljednjih nekoliko godina paralelno razvija i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Imala je 20 samostalnih izložbi i sudjelovala na 50 grupnih žiriranih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je više priznanja i nagrada među kojima su RAK Fine Art Festival Award (2007.), Ras Al Khaimah - UAE, International Emerging Artist Award (2016.), Dubai - UAE, 2. Premio contemporaneo (2001.), Forli - Italija, Posebna rektorova nagrada (1997.) Zagreb.