Otvorena izložba talentiranih crnogorskih kipara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. rujna 2015. - 10:31
Autor: 

Sinoć je u organizaciji OJU "Muzeji" Kotor u crkvi sv. Pavla, otvorena izložba mladih crnogorskih kipara Adina Rastodera i Željka Reljića.  Izložbu je otvorio direktor OJU“ Muzeji“ Kotor, Andro Radulović, a nazočne je pozdravila Mirjana Vukasović, dokumentaristica u Muzeju grada Perasta.

„Zaista  je čast  ne samo za našu ustanovu i Kotor, nego i za cijelu Crnu Goru da u jednom spomeniku kulture, domaćim i stranim posjetiocima budu dostupna za uživanje djela  crnogorskog vajarskog stvaralaštva. Našu crkvu svetog Pavla  smo pretvorili u središte kulture i umjetnosti, gdje obilazeći je  na jednom mjestu posjetilac  može dobiti obilje podataka  o kulturno – istorijskoj prošlosti našeg grada, ali i sliku kulturne stvarnosti Crne  Gore  danas, kroz razgledavanje djela naših savremenih umjetnika. Večerašnja izložba predstavlja  jedan realan slijed,  prihvatanje i spremnost našeg hrama kulture da podrži  svaki napredak u kulturnom razvoju, a čime se samo nastavlja tradicija i jedini  mogući način  života u ovome gradu“, istakao je Radulović.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Anđela Mijušković i Andrea Petrović ( flauta).

Izložba je otvorena do kraja mjeseca te svi koji nisu bili u prilici nazočiti otvorenju izložbe mogu pogledati djela talentiranih kipara do kraja rujna.