Porto Montenegro dobitnik nagrade za doprinos lokalnoj zajednici

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. prosinca 2014. - 12:53
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro dobitnik je nagrade Iskra za doprinos lokalnoj zajednici koji dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo fAKT, za projekt Zajedno za zajednicu. Priznanje je uručeno PR menadžeru Porta Montenegra Danilu Kaleziću, na sinoćnoj svečanoj dodjeli nagrada u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

"Zajedno za zajednicu" predstavlja novi koncept društvene odgovornosti kompanije Adriatic Marinas gdje zaposleni u kompaniji dobijaju plaćen slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama u gradu, koje organizuje i finansira sama kompanija – od uređenja dječjih igrališta, škola, brojnih ekoloških akcija, preko rekonstrukcije sportskih terena i parkova, do drugih inicijativa kojima poboljšavamo kvalitet života u Tivtu" – istakao je prilikom dodjele nagrade PR menadžer Porta Montenegra Danilo Kalezić.

Kompanija Adriatic Marinas je i prošle godine dobila Specijalno priznanje Iskra za društveno odgovorno djelovanje. Za samo šest godina od početka realiziranja projekta luksuznog nautičkog naselja i marine Porto Montenegro u lokalnu zajednicu investirano je preko 2 i pol milijuna eura.

Natječaj za nagradu za filantropiju Iskra, namijenjenu pojedincima, privrednim društvima, iseljeničkim udruženjima i organizacijama građanskog društva koji su na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije od općeg dobra i interesa, realiziranju je FAKT u partnerstvu s Privrednom Komorom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Upravom za dijasporu.

Cilj natječaja je da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i financijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opće dobro i izgradnja građanskog društva. Istovremeno, cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija.