Predstava „Malo o duši“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. prosinca 2017. - 9:01
Autor: 

Predstava „Malo o duši“ rađena u  koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Kraljevskog pozorišta Zetski dom Cetinje i Ratkovićevih večeri poezije Bijelo Polje, bit će izvedena u Velikoj dvorani  kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” u subotu,  16. 12.,  u 20 sati.

Prema tekstu Vislave  Šimborske adaptaciju, režiju i glavnu ulogu tumači  Varja  Đukić.

Prodaja ulaznica po cijeni od 6,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra u petak I subotu – 15. i 16. 12., od 10h do 12h i od 18h do 20h

Učenici, studenti, umirovljenici imaju popust od 50% na cijenu ulaznice.

,,Malo o duši“ premijerno je izvedena 24.5.2017. godine na velikoj sceni CZK Tivat, a predstavu je na kraju pratio veliki aplauzi sna\ni utisci publike.  Ovo scensko djelo, kroz karakterističnu estetiku  i svedenost direktno promoviše ono što je suština autorstva najveće poljske pjesnikinje. Režija je inovativna i nenapadna. Koncept da se osjećajnost poljske pjesnikinje publici približi kroz svojevrsni korelat muzike i riječi zasigurno predstavlja inovativnost u inscenaciji poezije.Stihove Šimborske govori Varja Đukić, muziku je komponovala Nina Perović, a uživo je na violini izvodi violinistinja Ana Rašović“.