Predstava „Mislim da treba da razgovaramo" u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 15. ožujka 2024. - 11:14
Autor: 

Predstava ,,Mislim da treba da razgovaramo”, za koju je po motivima djela Ingmara Bergmana tekst napisala Dragana Tripković, a režirao Danilo Marunović, bit će izvedena u ponedjeljak, 18.3., s  početkom u 20 h u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat.

„Ovaj komad Gradskog pozorišta iz Podgorice inspirisan je evropskim klasikom, ali su ga spisateljica Dragana Tripković i reditelj Danilo Marunović načinili vrlo naški prepoznatljivim. Glavni argument je glumački ansambl koji igra na način novog spontanog pozorišta brišući granice između teatra i života“ – izjavio je direktor Gradskog pozorišta Podgorica Stevan Koprivica.

„Predstava govori o ljudskosti, intimi i smislu života. Nijedan Al bot ne može da utvrdi tačan broj ljudi koji su pronašli smisao. Ova predstava pruža otpor otuđenju, odljuđenju i ide u susret potrebi da se ispliva sa dna digitalnog bazena, gdje je čovjek najmanja jedinica mjere „– kazala je Dragana Tripković.

Redatelj Danilo Marunonvić osvrće se na ljubavnu priču para kroz vrijeme, godine bivstvovanja i na ključ propasti porodice: „Jeste li primjetili da svaka porodica miriše drugačije? A sve počne jednim zaljubljivanjem. Jednim stanjem, poput emotivne gripe. Strast. Još strasti. I još. Pa prođe, i odraste u ljubav. Pa se iz ljubavi desi dijete. Ili djeca. Pa dijete dobije gripu, a strast zamjeni zabrinutost. Požudu počinju da dave boginje, zauške. Ipak, sve porodice mirišu drugačije. Sve se sruši jednom rečenicom. Obično to bude: „Mislim da treba da razgovaramo“.

U predstavi igraju: Milivoje Obradović, Vanja Jovićević, Miloš Pejović, Jelena Nenezić, Ivona Čović-Jaćimović i Pavle Popović.

Scenografiju potpisuje Smiljka Šeparović-Radonjić, kostimografiju je uradila Adrijana Pajić, a izbor glazbe Danilo Marunović.

Ulaznice po cijeni od 7 € mogu se kupiti na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10.00 h – 13.00 h, 30 min prije filmskih projekcija, 2 h prije predstave, kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799.