Predstava “Pola pola” u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. - 9:06
Autor: 

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježit će još jedna sjajna predstava. Za  nedelju, 3. 7. 2016. na Ljetnoj pozornici u 21 sati i 30 minuta Festival će svojoj publici prikazati svojevrsni punokrvni kazališni punk za mlade, kako je predstava “Pola pola” okarakterizirana od strane kritičara u Hrvatskoj. Nastala je kao koprodukcija tri potpuno različita kazališta: Kazališne družine Pinklec, Teatra  Exit i Teatra Poco Loco, po tekstu autorice Milene Bogavac i u režiji redateljice Renate Carole Gatice.   

Predstava, kroz punkerski koncert i zanimljive dijaloge, govori o problemu razvoda iz perspektive djece, djevojčice Nike i dječaka Andrije, koji uskoro neće više biti djeca, jer im se približava pubertet, imaju svoje brige, svoje tajne i težnje da se odvoje od roditelja i postanu samostalne ličnosti. Uz sve to, moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja. Slijedeći tradicije traženja čuda, ispravnosti, surovosti, ali istovremeno i nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk glazbu vrišti: „LJUBAV!“,  ljubav kao potreba svih nas i ljubav kao spas.

“Predstava je namijenjena djeci od 11 godina i starijima, onoj koja su doživjela razvod svojih roditelja, kao i onoj koja u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava. Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja možda i prerano moraju odrasti, jednom riječju za svakoga, jer svako od nas ipak ima nekog ko ga voli ‐ bez obzira na sve. Roditelje, baku, djeda ili bar jednog prijatelja koji će sjediti s nama u kućici u parku i dati nam svoju šmrkavu papirnatu maramicu”.

Ali to nije sve. Jedan od koproducenata, Kazališna družina Pinklec, pripremila je spektakularno glazbeno iznenađenje i za našu najmlađu publiku.