Predstava „ Pozdravi nekog “ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 14. ožujka 2018. - 8:26
Autor: 

Omladinsko pozorište  ,,Sinhro“  gostovat će u Kotoru, u dvorani  Kulturnog centra „Nikola Đurković“ s  predstavom  ,,Pozdravi nekog“, u petak 16. 3., od 19h. Prodaja ulaznica po cijeni od 2,00 eura bit će na blagajni Centra na dan igranja predstave od 10h do 12h i od 17h do 19h. Tekst za  predstavu napisala je glumica Marija Rakočević, a  režiju potpisuje glumac i redatelj Đorđije Tatić.

Igraju  mladi glumci, studenti iz više crnogorskih gradova, okupljeni u glumačku družinu ,,Sinhro“. 

„Dramski tekst je nastao kao adaptacija knjige Pozdravi nekog, psihologa  Vesne Ognjenović i Budimira Nešića. U njoj  su ispovijesti djece, uglavnom maloljetnih delikvenata,  koja su završila u ustanovama za nezbrinutu i ostavljenu djecu ili u kazneno popravnim domovima. A predstava govori o djeci koja su bila izložena nasilju ili su ih roditelji ostavili, neka su im oduzeta jer se nisu ponašali kao roditelji. Pojedini  su uspjeli  da se snađu u životu, dok je većina krenula stranputicom (prostitucija, krađe, nasilje, narkomanija....). Za njih uvijek važi zakon jačega i borba za opstanak. Što se tiče likova u tekstu, lik psihologa im daje nadu kada saznaju da je i ona jedna od njih,  da je i ona odrasla u jednom takvom domu,  ali je završila  školu i ima stabilan život zahvaljujući hraniteljskoj porodici“.

U predstavi igraju: Katarina Janković, Tajana Nedić, Dina Abazović, Marko Rajković, Naida Bibežić, Danka Bubanja, Marija Drakul, Jelena Šćepanović, Stevan Novosel, Anja Petrović, Jovana Stojanović, Vuk Vujisić.