Predstava „Razgovori o ljubavi“ u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. prosinca 2019. - 10:14
Autor: 

Predstava "Razgovori o ljubavi", čuvenog redatelja Jerneja Lorencija, s međunarodnim timom glumaca bit će izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni  Kulturnog centra “Nikola Đurković” u utorak, 17. prosinca.

Početak je u 20 sati.

U predstavi igraju glumci iz četiri zemlje: Slovenije, Crne Gore, Albanije i Italije.

Dio ansambla „Razgovora o ljubavi“ iz Slovenije su legenda slovenačkog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof, Maruša Majer i glazbenica Zvezdana Novaković. Iz Crne Gore, u ekipi su Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban, a iz Albanije Krist Lleshi i Matia Llupa.

Glumačkoj podjeli pridružili su se Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi, glumci iz Italije – navode iz Zetskog doma.

Predstava se bavi ljubavlju, ali ne pitanjem – što je ljubav (?), već glađu za razgovorom o ljubavlju jer “ljubav je zapravo potraga za pričom”, pa su tako “Razgovori o ljubavi” komad koji daje priliku “da se neke priče kažu i da se čuju”.

“Ljubav u suštini traži riječi. Konstantno i uvijek. A opet, u ljubavnom jeziku, nesporazumi su najčešća pojava. Kada govorimo jezikom ljubavi čini nam se da se obraćamo drugom, a skoro uvijek govorimo isključivo sebi: iz sebe, o sebi, za sebe. Osoba preko puta nas samo služi kao odraz naših riječi: da se bolje čujemo i osjećamo, govoreći. Mi takoreći, rijetko govorimo jezikom ljubavi”, rekao je o predstavi redatelj Lorenci.

Predstava je rađena u koprodukciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom s Cetinja i Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane.

Ova koprodukcija realizira se u okviru interregionalnog projekta ADNICH (IPA CBC Italija-Albanija-Montenegro), koji pripada pretpristupnim IPA programima i koncepta Art Geto, a  sprovodi se u periodu 2018.-2020. i bavi se prvenstveno zaštitom i promocijom regije južnog Jadrana.