Predstavljanje zbornika radova "Prirodni resursi Paštrovića u kontekstu Crnogorskog primorja"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. kolovoza 2016. - 9:09
Autor: 

Prvo predstavljanje zbornika radova "Prirodni resursi Paštrovića u kontekstu Crnogorskog primorja",  održat će se u subotu, 20. kolovoza, s početkom  u 18 sati  u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ova jedinstvena publikacija, koju je prošle godine objavila Crnogorska akademija nauka i umjetnosti rezultat je rada istoimenog međunarodnog znanstvenog  skupa po pozivu održanog 12. i 13. 10. 2013. godine u Petrovcu na Moru. Zbornik sadrži znanstvene i stručne radove koje su recenzirali akademik Vladimir Stevanović (SANU) i akademik  Perko Vukotić (CANU). Zbornik radova ima 154 stranica formata B5, uokviren je mekim povezom i tiskan u tiražu od 150 primjeraka.

Sudionici promocije su referentni znanstvenici i i eksperti: akademik  Radomir V. Ivanović (urednik), akademik  Slobodan Milosavljević, akademik Branislav Mitrović, prof. dr. Pavle R. Anđus (urednik), prof. dr. Nebojša Menković, prof. dr. Snježana Hrnčić i dr. Mirko Đurović.

Ovaj događaj organizira  Institut za biologiju mora u Kotoru, uz potporu  Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu "Drobni pijesak" i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a podržan je od strane Općine  Budva i JP Vodovod i kanalizacije Budve.