Priča o moru, Perastu i njegovim pomorcima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. ožujka 2017. - 10:14
Autor: 

Sinoćnja „Priča o moru“ započela je izložbom pomorskih predmeta u foajeu Centra za kulturu, iz fundusa Pomorskog muzeja Crne Gore i Muzeja grada Perasta.

„Privilegija je živjeti u UNESCO-vom“ Kotoru, privilegija je raditi u Kotoru, a raditi zajedno s Festivalom klapa, sa Muzejom grada Perasta, zajedno sa Pomorskim muzejom – pravo je zadovoljstvo. Ova mini izložba je plod te uspješne saradnje. Surađivati i graditi jednu zajedničku piramidu na polju kulutre također je prava radost. Velika je čast i zadovoljstvo biti večeras ovdje, ispred umjetničkog djela Vaska Lipovca, sa 24 ploče na kojima je ispričana priča iz pomorskog života, pravi je dragulj“  - rekla je na otvorenju direktorica Pomorskog muzeja Mileva Pejaković – Vujošević.

Nakon izložbe u Velikoj dvorani Centra održana je glazbeno – poetska večer  posvećena Perastu i njegovim znamenitim pomorcima i plemićima.

Polaznici škole glume „Prazan prostor“ Kotorskog pozorišta za djecu govorili su poeziju nastalu u periodu od XVI. – XX. Stoljeća, a glazbenu notu ovoj tematskoj večeri dale su klape „Maris“, „Veterani vazda mladi“, „Poly & Lungo mare“ i „Bisernice Boke“, a bokeške igre otplesali su članovi KUD „Nikola Đurković“.

Organizator večeri je Festival klapa Perast.