Promocija knjige ,,Milena Dravić ili ključ snova” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. srpnja 2019. - 11:11
Autor: 

U ponedjeljak 8.7., s početkom u 21.30h u Ljetnoj bašti Porto Montenegra  bit će održana promocija knjige ,,Milena Dravić ili ključ snova”, Anite Panić. Medijator večeri će biti Vanja Gavrovski.

Najznačajnija glumica jugoslavenskog i srpskog filma (najčešće je to nerazdvojivo), Milena Dravić je u drugoj polovici prošlog stoljeća (još smo u njemu, naravno) pokazala impresivan raspon od komičkih do dramskih likova uvijek izvanredne upečatljivosti. U europskim okvirima teško je naći glumicu koja je svoju karizmu dokazivala i u najtežim produkcijskim uvjetima. Ako bismo samo izdvojili njezin vrhunski doprinos u »Čovjek nije tica«, »W.R. Misterije organizma« (Makavejev) i »Jutro« (Đorđević), to bi već bilo dovoljno za ono što se u povijesti roka zove – Hol vječnosti.

Na 364 strane složene u sedam poglavlja, autorica Anita Panić, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, od kojih su neke prvi put objavljene, predstavlja život i jedinstvenu karijeru Milene Dravić. Monografija je poput ključa, kojim čitatelj ulazi u suštinu stvaralaštva jedne od najvećih glumica na ovim prostorima.