Promocija zbirke poezije "Tomorrowland" u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. rujna 2019. - 10:11
Autor: 

U srijedu, 18.9.2019.,  s početkom u 20:00h na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat bit će održana promocija zbirke poezije “TOMORROWLAND”, autorice Barbare Delać.

O knjizi, koja je nagrađena i prestižnom Brankovom nagradom u Novom Sadu će, s autoricom, govoriti teoretičarka književnosti Jelena Knežević.

Promocija se organizira u okviru projekta „Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca“, koji okuplja pisce, kulturne institucije i katedre za germanistiku Univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke, Rusije i Srbije. Nastao na inicijativu katedre za slavistiku Univerziteta u Jeni i ima za cilj stvoriti mrežu, gdje će se povezivati mladi pisci i studenti filologije, a podržan je od DAAD-a (Njemačke službe za akademsku razmjenu).

Barbara Delać rođena je 1994. godine u Kotoru. Diplomirala je na studijama Moderne i suvremene teorije umjetnosti. Članica je književne grupe Foruma mladih pisaca od 2015. godine. Objavljivala je poeziju i kratke priče u zbornicima: Raspoloženi za ptice, Ili je već neko to isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, Rukopisi 40, Rukopisi 41, i u brojnim književnim časopisima i portalima. Laureatica je 32. Festivala mladih pesnika u Zaječaru, i pobjedom na ovom natječaju omogućila je tiskanje svoje prve knjige poezije Tomorrowland. Za istu zbirku pjesama dobila je i Brankovu nagradu 2018. godine. Također je dobitnica rezidencije Berlin-Stipendium za 2019. godinu, koju dodjeluje Akademija umjetnosti u Berlinu. U okviru stipendije realizirala je performans s hrvatskom kantautoricom Sarom Renar pod nazivom “Gdje smo ovo, pričaj mi “(audio -video rad nastao prema tekstu nove Barbarine poeme).