„Prozori ljubavi/Molitva preko mora“ Ljubomira Borozana u Muzeju grada Perasta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 02. kolovoza 2019. - 8:18
Autor: 

„Prozori ljubavi/Molitva preko mora“ – naziv je izložbe slika akademskog slikara prof. Ljubomira Borozana, koja je otvorena u Muzeju grada Perasta u organizaciji OJU „Muzeji“ Kotor.

U ime ove muzejske ustanove publiku je najprije pozdravila rukovoditeljica Dragana Lalošević, a u uvodnom dijelu programa odlomak iz predstave ,,Tre sorelle“ u režiji Zorana Rakočevića odigrale su glumice Marija Đurić, Jelena V. Đukić i Maša Labudović, dok je svoju pjesmu posvećenu spomenutoj bokeškoj legendi govorila Mila Moškov.

Izložbu slika Ljubomira Borozana potom je otvorila povjesničarka umjetnosti mr. Jovana Lalošević. Po njezinim riječima, Borozan se nije samo predao ljepotama Boke, „već je zaronio mnogo dublje u njenu dušu iz koje su ga saplele niti nataloženog bogatstva kulturnih slojeva iz kojeg ga je posebno pridobila ljubav triju sestara“.

,,Ljubomir Borozan nas uvodi u jednu posebnu i neuobičajenu priču, onu iskazanu likovnim umjećem iz kojeg će progovoriti ne samo kolorit i savršenstvo kompozicije, već i živa riječ koja će odzvoniti i rasuti se vodom zaliva, dodirujući neke nove valove, koji će je odnijeti dalje u neka nova buduća vremena“, istakla je Lalošević.

Prisutnima se obratio i autor izložbe prof. Ljubomir Borozan kazavši da mu je čast što ima priliku  izlagati u ovom znamenitom peraškom ambijentu te  zahvalio organizatorima na ukazanom povjerenju.

„Prozori ljubavi“ dio je postavke posvećene legendi Tre sorelle, a „Molitva preko mora“ niz slika posvećen Perastu, njegovoj prošlosti i ljudima, koji su ga stvarali.