„Put oko svijeta“ za svečano otvaranje 22. KotorArt Don Brankovih dana muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. srpnja 2023. - 10:05
Autor: 

Svečano otvaranje  KotorArt Don Brankovih dana muzike održat će se sutra, 13. 7.,  tradicionalno na Dan državnosti Crne Gore, na trgu ispred Katedrale sv. Tripuna u Kotoru, s  početkom u 21 sat  i 30 minuta. Violinista jedinstvene emocije i senzibiliteta, Nemanja Radulović, sa svojim ansamblom Double Sens nastupit će na koncertu pod nazivom Put oko svijeta. Program je dio koncertne turneje i promocije novog albuma Roots (Korijeni) snimljenog za Izdavačku kuću Varner Klasiks 2022. godine.

„Na repertoaru koncerta naći će se objedinjeni aranžmani tradicionalne i savremene muzike, kroz muzičko putovanje svijetom - od srpskog i balkanskog folklora, preko melodija evropskih zemalja, sve do zvukova iz udaljenih krajeva Kine, Indije i Japana. Većinu aranžmana, uz Nemanju Radulovića, radio je pijanista Aleksandar Sedlar, koji je i sam gost koncerta. Ulaznice za događaj mogu se nabaviti preko GigsTix mreže, putem njihovog sajta www.gigstix.me kao i na određenim Tobacco S Press kioscima širom Crne Gore“.    

 „Svečano otvaranje KotorArt Don Brankovih dana muzike je poseban događaj na kulturnoj mapi Crne Gore. Ono ne predstavlja samo određeni koncert u datom vremenu i prostoru već događaj koji uvijek nosi poruke mira, dijaloga i tolerancije sa mjesta koje je vjekovima staro i pod zaštitom Uneska. Ovog puta iz Kotora ćemo, uz zvuke Nemanje Radulovića i njegovog sastava Double Sens ploviti svijetom i upoznavati druge kulture, samim tim, oplemenjivati i bogatiti sopstvenu“ - istakli su iz PR službe Festivala.

 Uz pokrovitelje festivala, kao i sponzore i prijatelje, partner ovog koncerta je i Yamaha, euro -unit.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Općine  Kotor, podršku Europske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inozemstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.