Roby Lakatos i Crnogorski simfonijski orkestar za kraj Mediteranskih nota

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 01. srpnja 2019. - 9:00
Autor: 

Fantastičnim koncertom violiniste Roby Lakatosa i Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Nade Matošević-Orešković, 29.6.2019. je završen glazbeni  festival Mediteranske note - Strune koje nas spajaju.

Pred prepunom Sinhro halom u Porto Montenegru publici obratili su se Neven Staničić, direktor Centra za kulturu Tivat i Aleksandar Bogdanović, ministar kulture, koji je istakao značaj ovog festivala za razvoj kulturne i turističke ponude Crne Gore.

Ivan Vukčević, umjetnički direktor festivala Mediteranske note istakao je da će i u budućnosti festival biti vjeran najkvalitetnijoj klasičnoj glazbi i da će se potruditi da i narednih godina crnogorskoj publici predstavi vrhunske svjetske umjetnike.

Roby Lakatos je nesvakidašnja pojava na svjetskoj glazbenoj sceni. Umjetnik koji raskošom svog talenta u klasičnoj, jazz i romskoj glazbi - kreira autentičan stil muziciranja. Na programu završnog koncerta festivala su se mogla čuti popularna, jazz i klasična djela za violinu, čembalo, kontrabas i simfonijski orkestar.

Nakon koncerta, hrvatska dirigentica Nada Matošević-Orešković izjavila je da je bila opčinjena izvođenjem spomenutog umjetnika  i njegovih kolega. Posebno iznenađenje za publiku predstavio je violinski duo Robyja Lakatosa i Roberta Lakatosa, mladog violiniste iz Novog Sada, u pratnji Crnogorskog simfonijskog orkestra čime je festival Mediteranske note zatvoren na najljepši mogući način.