Seminar klavira u Muzičkoj školi Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. travnja 2021. - 14:46
Autor: 

Od 23.4., do 27.4. u Muzičkoj školi Tivat održava se seminar klavira, kojeg će voditi naš poznati pijanista i dekan Muzičke akademije Cetinje, Bojan Martinović.

Bojan Martinović je   rođen je 26. 10.1981. godine na Cetinju. Potiče iz glazbene obitelji. Nižu i srednju školu je završio je u Kotoru u klasi prof. Ilije Miloševića. 

Kao izrazito darovit mladi pijanist 1996. godine primljen je na studije klavira na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, u čijoj klasi je  diplomirao i magistrirao s najvećom ocjenom. Tijekom 2002. i 2003. usavršavao se na državnom Konzervatoriju u Beču. Pohađao je tečajeve na  kod istaknutih pedagoga Vladimira Ovčinjikova, Christoph Bernera, Noel Floresa i  Gyrgy Nador.

Intenzivno i s velikim uspjehom nastupa i djeluje u okviru raznih komornih ansambala i surađuje s brojnim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su  Viktor Tretjakov, Marina Yashvilli, Duncan McTier, Wilhelmas Cepinskis, Peter Langgarttner, Miran Begić, Roman Simović, Igor Perazić, Vladislav Igulinski, Ksenia Akeynikova i mnogi drugi. Nastupao je kao solist sa CSO, Banjaluckom filharmonijom  i Cameartom academicom. Osnivač je klavirskog trija TRITONUS.

 Na svom repertoaru ima preko 30 programa solističke, komorne i orkestarske glazbe. Nastupao je u gotovo svim najprestižnijim dvoranama bivše Jugoslavije (CNP Podgorica, Dvorana Vatroslav Lisinski- Zagreb, Hrvatski glazbeni zavod – Zagreb Sava Centar Beograd, Galerija Kolarca  Beograd, Gradska kuća Subotica, Sinagoga Novi Sad, Bošnjački institut - Sarajevo) kao i na brojnim festivalima u Italiji, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Madjarskoj, Francuskoj, Belgiji, Rusiji, SAD-u, Holandiji, Španiji, Portugalu, Jermeniji, Libanu. Učesnik je brojnih seminara i kongresa pedagoga muzike u Poljskoj, Turskoj, Rumuniji, Italiji, Finskoj, Austriji, Švedskoj, Engleskoj. Član je Međunarodnog udruženja pedagoga Innovative conservatoire (ICON).

“Prilika da učenici naše škole rade sa ovakvim pedagogom je privilegija i slobodno mogu reći da nam je ponos i čast što će svojim prisustvom i radom omogućiti polaznicima seminara proširivanje znanja, iz oblasti klavirske pedagogije.  Profesor Martinović već treću godinu za redom održava seminare u našoj školi. Nažalost i ove godine zbog pandemije virusa seminar će se završiti bez završnog koncerta učesnika  i profesora.”

 Seminar se održava uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite od širenja virusa covid 19.