Skontradura iz Dubrovnika najbolja u kategoriji ženskih klapa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. lipnja 2018. - 18:31
Autor: 

U natjecateljskom dijelu u kategoriji ženske klape 17. KotorArt Međunarodnog festivala klapa Perast, prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je klapi Skontradura iz Dubrovnika, drugo mjesto Klapi Peružini s Paga.Treće mjesto osvojila je Klapa Diva iz Širokog Brijega dok je po ocjeni publike najbolja bila klapa Mir iz Međugorja.
Nastupilo je deset ženskih klapa koje su se predstavile s po dvije pjesme, klapa Besida iz Klisa, Uzorita – Sukošan, Maris – Kotor, Mir – Međugorje, O’ Dive Belcanto – Berane, Mirabel – Omiš, Peružini – Pag, Diva – Široki Brijeg, Alata – Podgorica, Skontradura – Dubrovnik.
Stručni žiri je radio u sastavu Rajmir Kraljević – predsjednik žirija, Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović.
U revijalnom dijelu nastupile su klape Camerton iz Podgorice, Praska Podstrana, Peružini Pag, Skontradura Dubrovnik i Porat Korčula.
Osim natjecateljskog dijela, koji je održan na predivnoj Pjaci Sv. Nikole u Perastu s početkom u 21h, festival je organizirao i promociju Festivalskog almanaha Lirice br. 6 u Muzeju grada Perasta. Predstavio se Mario Katavić sa MUZIČKIM ĐARDINOM BOKELJSKIH PJESAMA.

Festival klapa nastavlja se večeras natjecanjem muških klapa i u kategoriji nova klapska pjesma.