Snažna ljubavna priča osvojila publiku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. - 10:08
Autor: 

U okviru festivala „Purgatorije“, sinoć je u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu odigrana kazališna predstava pod nazivom „Pričaj mi o Gorkome“, po tekstu i u režiji Mani Gotovac.

U predstavi su igrali glumci Lela Margitić, Robert Plemić i Hana Hegedušić, koji su na veoma realističan i emotivan način predstavili i dočarali priču o ljubavi između dvoje ljubavnika koji su „trideset godina živjeli jedan za drugoga, a samo tri godine proveli zajedno“; priču o ljubavi koja se nije ugasila usprkos tome što sudbina nije bila na njihovoj strani; priču o jedinoj neprolaznoj stvari u svijetu prolaznosti - pravoj ljubavi.

Predstava rađena po Maninom autobiografskom romanu „Fališ mi“, romanu koji je u kratkom vremenskom razdoblju svojom iskrenošću i potresnom pričom osvojio brojne čitatelje, zahtijevala je apsolutnu predanost i maksimalan trud glumaca, što su oni u potpunosti ispunili. Živa priča natjerala je publiku da barem za nekoliko trenutaka zaborave na realnost i postanu dio Manine priče, surovo realne, a opet tako nestvarne. Besprijekorna gluma mladih glumaca zasigurno je učinila da se barem netko od gledatelja prepozna u njihovim likovima i životnim situacijama koje glume.

Predstava je od samog početka do kraja držala pozornost nazočnih, koji su, vjerujemo, doma otišli prepuni dojmova.