Suradnja Kulturnog centra “Nikola Đurković” i Ministarstva kulture Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 12. travnja 2016. - 8:48
Autor: 

U ime JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor , ravnatelj Miloš Dževerdanović potpisao je s Ministarstvom kulture Crne Gore ugovor o sufinanciranju tri projekta s kojima je ova Ustanova  aplicirala na natječaju  Ministarstva u okviru programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2016. godinu.

Kulturni centar će tijekom 2016. godine realizirati tri projekta, koje će sufinancirati  Ministarstvo kulture Crne Gore / Direktorat za kulturnu baštinu, i to:  Bokeljska noć, digitalizacija zavičajne građe i izdavanje zbirke poezije kotorske pjesnikinje Dubravke Jovanović. 

„Implementacijom ovih  projekata , uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore / Direktorata za kulturnu baštinu, aktivno učestvujemo u čuvanju, istraživanju i promociji kulturne baštine Boke i Crne Gore. Iznos sredstava koji su odobreni od strane Ministarstva iznosi 10.000 eura. Podsjećamo, Kulturni centar Nikola Đurković Kotor je u protekle dvije godine veoma uspješno  realizovao četiri projekta  u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara Ministarstva kulture Crne Gore / Direktorata za kulturnu baštinu. Prvi,  pod nazivom: Stručno usavršavanje bibliotekara za rad u platformi COBISS3 za 2014. godinu ,dok su u toku 2015. realizovani projekti: Bokeljska noć, Nabavka neophodne tehničke opreme za rad u sistemu  COBISS CG i izdavanje naučne publikacije dr. Katarine Mitrović Benediktinci na području Barske nadbiskupije i Kotorske biskupije (9. stoljeće – 1571.)“.

Ovih dana se očekuju rezultati natječaja Ministarstva kulture   iz oblasti Kulturno-umjetničkog stvaralaštva, gdje je Kulturni centar aplicirao s desetak projekata iz oblasti glazbenog, filmskog i kazališnog stvaralaštva.