Trio izuzetnih umjetnika na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 25. svibnja 2021. - 9:06
Autor: 

U okviru jubilarnog, dvadesetog izdanja KotorArt Don Brankovih dana muzike, planiran je i koncert KotorArt trija. Trio čine izuzetni umjetnici: Aleksandar Tasić, klarinetista i univerzitetski profesor, Dmitrij Prokofjev, vođa violončela Crnogorskog simfonijskog orkestra i Ratimir Martinović, pijanist, univerzitetski profesor, kao i osnivač i direktor Festivala.

KotorArt Don Brankovi dani muzike ističu se po praksi formiranja festivalskih ansambala, pa je tako Festivalski orkestar KotorArta jedan od važnih stupova programa Festivala, dok KotorArt trio, komorni ansambl koji okuplja istaknute glazbenike iz regije, izvodi najznačajnija djela pisana za ovaj sastav kao i nova djela i porudžbine Festivala. Osim u Kotoru, KotorArt trio je nastupao i na glazbenim festivalima u inozemstvu promovirajući i Festival i Grad.

KotorArt trio će ovog ljeta premijerno u Crnoj Gori izvoditi suvremene autore. U pitanju su N. Rota (1911.-1979.): Trio za klarinet, violončelo i klavir (1973.), zatim R. Muczynski (1929.-2010.): Trio fantazija, op. 26, (1969.) kao i djelo Razgovori (2005.) za isti sastav, kompozitora Ivana Glebovich Sokolova (1960.). Koncert je planiran za ponedjeljak, 9. 8. u koncertnoj dvorani, crkvi Sv. Duha.

Ovogodišnji KotorArt Don Brankovi dani muzike bit će održani pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Općine Kotor uz podršku važnih sponzora i partnera.

Zbog nestabilnih epidemioloških i ekonomskih okolnosti, Festival zadržava pravo promjene programa.