Trio "Tarantela" u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. studenog 2015. - 9:27
Autor: 

U okviru kotorske koncertne sezone, OŠ Vida Matjan i „Don Brankovi dani muzike" organiziraju koncert trija „Tarantela“ večeras u crkvi Sv. Duha  s početkom u 19 sati.

Trio čine Milena Vuković (violina), Mirjana Jovanović (viola) i Davor Novak (klavir), a na programu su djela Mozarta i Korsakova.

Milena Vuković je rođena u Podgorici 1983. godine. Violinu je učila u Muzičkoj skoli ,,Vasa Pavić” u Podgorici u klasi profesorice Kristine Hadzi-Dinić i  profesora Vilija Ferdinandija. Studirala je na Muzickoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Romana Simovića i Grigorija Kraska. U tijeku studija dobitnik je mnogih nagrada na natjecanjima. Danas, je član Crnogorskog Simfonijskog Orkestra  I Ženskog orkestra ,,Montenegrian Muse”.

 

Mirjana Jovanović je rođena u Kotoru 1984. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Muzičkoj školi ,,Vida Matjan” u Kotoru ,a 2008. diplomirala je violu na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Pante Veličkovića. U tijeku školovanja dobitnik je više nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima. Za vrijeme studija bila je član Orkestra Mladih Jugoistočne Evrope. Od 2007. aktivan je član Crnogorskog simfonijskog orkestra.

 

Davor Novak svoje glazbeno obrazovanje započinje u Podgorici u Muzičkoj školi “Vasa Pavić”. Već kao srednjoškolac osvaja zapažena priznanja i nagrade na Republičkom i Saveznom nivou (SRJ).

1996 god. upisuje Muzičku Akademiju na Cetinju u klasi prof. Vladimira Bočkarjova, iste godine izvodi solo recital u Podgorici koji predstavlja i njegov solistički debi.

Nastupao  je diljem zemlje u državama regije i inozemstvu  (Crna Gora -Podgorica, Kotor, Cetinje, Herceg Novi, Bar, Nikšić; Srbija- Beograd, Novi Sad, Niš BiH, Italiji, Ćeškoj i dr..

Posebno su zapaženi njegovi solo recitali u CNP-u –Podgorica (u okviru redovite koncertne sezone), Kraljevskom pozorištu “Zetski Dom” na Cetinju i u Kotoru, gdje ga glazbena kritika prepoznaje kao već “formiranog” i veoma “perspektivnog” pijanistu.

Trenutačno se bavi pedagoškim radom u Srednjoj muzičkoj Školi “Vasa Pavić” u Podgorici, a aktivno svira i kao kamerni glazbenik i korepetitor.

2007. god. ostvaruje orkestarski debi, na festivalu “Grad-Teatar” u Budvi s istoimenim orkestrom, izvodeći koncert za klavir i orkestar J. S. Bach-a f-moll.