U Kotoru održano Općinsko natjecanje u recitiranju

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. ožujka 2021. - 12:50
Autor: 

Općinsko  natjecanje u recitiranju, koje već tradicionalno organizira JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor / Gradska biblioteka i čitaonica povodom 21. 3., Međunarodnog dana poezije, ove godine, s obzirom na situaciju pandemije i u skladu s mjerama za suzbijanje širenja virusa Covid-19, održalo se online na FB stranici i sajtu Gradske biblioteke i čitaonice i FB stranici i YouTube kanalu Kulturnog centra. Natjecanje se odvijalo za osnovne škole u dvije kategorije: I. kategorija od 1. do 5. razreda, II. kategorija od 6. do 9. razreda i za srednje škole III. kategorija.

Žiri u sastavu: dramska umjetnica Tihana Ćulafić, predsjednica žirija, Jelena Đonović, bibliotekarka koja vodi program za djecu i mlade u Gradskoj biblioteci i čitaonici u Herceg Novom i rukovoditeljica Gradske biblioteke i čitaonice Kotor Marija Starčević ocjenjivali su da li je izbor pjesme primjeren uzrastu recitatora, dikciju i akcentuaciju, misaono-emotivni doživljaj pjesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitiranja i donijeli sljedeću odluku:

 I. kategorija

 

 

  1. mjesto: Jana Baštrica

III. razred Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“

           „Tata poljubi mamu“ – R. Joličić

  1. mjesto: Una Marija Kokot

IV. razred Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ Risan

           „Gde je Cica?“ – M. Danojlić

  1. mjesto dijele Katarina Kordić, I. razred Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ Risan

           „Tri susreta“ – S. Lazić i Milka Mirković, II.-2 Osnovne škole „Njegoš“, pjesma                   

           „Suncokrili“ – D. Radulović.

 

II. kategorija

 

  1. mjesto: Anastasija Kovačević

VII.-3 Osnovne škole „Njegoš“

„Pođi“ – S. Šabo

  1. mjesto dijele Matia Pasković, VII. razred Osnovne škole „Ivo Visin“ Prčanj

„Plavi čuperak“ – M. Antić i Irina Bulajić, IX razred Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“, pjesma „Ti koja imaš nevinije ruke“ – V. Parun.

  1. mjesto dijele Nikolas Kataros, VI. razred Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“, „Dajte djeci da vladaju“, autorska pjesma i Lara Popović, VII razred Osnovne škole „Nikola Đurković“ Radanovići, pjesma „Plavi čuperak“ – M. Antić.

 

 III. kategorija

 

  1. mjesto: Lana Vukašinović, 4.-2 Gimnazije

„Svetlost, iznenada“ – B. Petrović

  1. mjesto dijele Kristina Kamenarović, 3.-2 Gimnazije, „Drhtava pesma“ – M. Antić i Matija Janjić, IVa Srednje pomorske škole, „Dolap“ – M. Rakić
  2. mjesto dijele Katja Radovanović 3.-1 Gimnazije, „Biti dobar učenik, nije toliko teško“ – autorska slem poezija i Luka Samardžić, II-3 Gimnazije, „Pesma za nas dvoje“ – M. Antić. 

 Žiri pohvaljuje najmlađu sudionicu Katarinu Kordić za izražajnost i prirodnost, Nikolasa Katarosa i Katju Radovanović, koji su sudjelovali s autorskom poezijom i ohrabruje da nastave s pisanjem poezije, također Matiju Janjića za kreativnost i poznavanje audio-vizualnih umjetnosti.

Najviše pregleda i sviđanja na društvenim mrežama ima Kristina Kamenarović!

Svi nagrađeni bit će pojedinačno obaviješteni oko termina preuzimanja nagrade i diplome.