Večer klasične glazbe i poezije u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. rujna 2015. - 9:40
Autor: 

Kvartet  „Poeticus musicum“   održat će večeras  koncert u Atriju ljetnikovca Buća s početkom u 21 sat.

Kvartet  je osnovan 1989. godine kao samostalni umjetnički ansambl, koji je nedugo zatim počeo da djeluje u okviru  Udruženja ARS – Nikšić.  Kvartet čine prof. dr. Vesna Vučinić, mr. Vili Ferdinandi, pjesnikinja Gordana Sarić i glumac Miro Nikolić i od osnivanja nastupaju u istom sastavu preplićući uspješno zvuke klavira i violine s poezijom.

Prof. dr. Vesna Vučinić je rođena u Nikšiću. Profesorica je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Bavi se pedagoškim i znanstvenim radom, publicistikom i koncertnom djelatnošću.

Mr. Vili Ferdinandi je rođen u Podgorici, gdje je stekao osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Glazbenu akademiju je završio u Beogradu gdje je i magistrirao na odsjeku violina i komorna glazba. Usavršavao se u  Kijevu (Ukrajina) kod prof. Gorohova i Klagenfurtu (Austria) kod prof. Rostala.

Gordana Sarić je  profesorica,  književnica, istaknuti  kulturni  radnik  i  organizator  brojnih  manifestacija.  Piše   ljubavnu  i  dječju  poeziju  i  prozu,  za  što je  više  puta  nagrađivana.

Miro Nikolić je rođen u Nikšiću u kome je stekao osnovno i srednje obrazovanje.  Kazališnom umjetnošću i recitiranjem bavi se od rane mladosti.