Večeras počinju KotorArt Don Brankovi dani muzike

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. srpnja 2020. - 12:26
Autor: 

Večeras, u prostoriji Kina „Boka“ u Kotoru, s početkom u 21h, publika će imati priliku pogledati filmsko ostvarenje njemačke televizijske kuće Dojče Vele /Deutsche Welle/. Dokumentarni film pod nazivom „Simfonija svijeta“ predstavlja priču o Beethovenu, koja će se prožimati tijekom čitavog Festivala. Ulaz u Kino „Boka“ je slobodan, a mjesta su ograničena zbog epidemiološke situacije u zemlji.Tijekom prvog tjedna festivala, za sada je planirano nekoliko programa. U subotu, 18.7., s početkom u 21.30 h, u crkvi Sv. Duha koncert će održati najbolji studenti Muzičke akademije sa Cetinja. Muzička akademija Cetinje ove godine proslavlja jubilej, 40 godina postojanja, i na Festivalu je planiran još jedan koncert u suradnji s profesorima ove institucije.

Ovogodišnja Pjaca od džeza predstavit će neke od najboljih džez glazbenika iz Crne Gore svakog vikenda tijekom trajanja festivala, u suradnji s Lušticom Bay i festivalom Wild Beauty Art. Serijal koncerata počinje u subotu 18. 7., kada će u jedinstvenom ambijentu Luštice Bay nastupiti „Šule Jovović Trio“, koji čine džez pijanistica Sara Jovović, gitarist Milorad Šulet Jovović i bubnjar Martin Đorđević. Isti sastav nastupit će u Kotoru narednog dana, 19. 7., s početkom u 22h, tradicionalno u nedjelju, koja je u posljednjim godinama tijekom trajanja KotorArt festivala praćena zvucima džeza. Ovogodišnji kotorski koncerti su planirani na Pjaci od Kina, radi poštovanja svih sigurnosnih „ mjera nadležnih službi.

 Nadamo se da će situacija dozvoliti da se planirani program za prvu sedmicu festivala dogodi. Sve događaje koje organizujemo su sa malim brojem izvođača uz poštovanje mjera NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Publika u zatvorenim prostorijama je obavezna da posjeduje i nosi masku tokom čitavog događaja a razdaljina između pojedinaca u publici je 2 m. Za sve događaje na ovogodišnjem Festivalu ulaz je slobodan a našu publiku molimo za razumijevanje tokom ovogodišnjeg Festivala ukoliko dođe do promjena u programu. Iz ovog razloga smo upravo pristupili odgovorno prema publici, ne objavljujući kompletno planiran program već ćemo se postepeno javljati sa planiranim sedmičnim programima“- poručuju organizatori.

 Informacije na tjednom nivou, planirani kalendar kao i  interesantne intervjue sa ličnostima iz svijeta kulture, umjetnosti, diplomacije, ekonomije svi zainteresirani  će moći pronaći na profilima festivala na društvenim mrežama, kao i na sajtu www.kotorart.me.